Κόντρα ανάμεσα στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως καταγράφηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Κυριάκο Βελόπουλο για την επιστολική ψήφο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση για τις συχνές αλλαγές του εκλογικού νόμου: «Οι εκλογικοί νόμοι δεν είναι σαν την αλλαγή λαδιών στα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να αλλάζουν κάθε 6 μήνες», είπε και αργότερα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε: «Είστε σεφ στην εκλογική μαγειρική. 12 νόμοι σε 4 χρόνια. Το πρόβλημα είναι πως νομίζετε ότι είστε και Μισελέν».

Διαβάστε ακόμα: Επιστολική ψήφος: Τι αλλάζει με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση - Όλες οι πληροφορίες, τι ισχύει

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι το 2019 και το 2021 στην Βουλή «η Ελληνική Λύση ήταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου. Το 2023 είναι αναφανδόν κατά. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

«Αυτό που κάνετε είναι λαθροχειρία», της απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογραμμίζοντας ότι: «Είμαστε υπέρ της επιστολικής, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να κάνει καλπονοθεία».

Τότε, παρενέβη άμεσα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος και είπε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, αναφερόμενος στα ποσοστά του κόμματός του στους αποδήμους: «2019 και 2021 υπέρ. 2024 κατά. Τι άλλαξε; Τρία νουμεράκια: 0,94%. Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει».

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος τού απάντησε επί προσωπικού, θυμίζοντας στον κ. Λιβάνιο ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, για να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη.