«Θα εκτιμηθεί δεόντως η προσπάθειά σας για την μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, θα είναι από τους βασικούς δείκτες για την αξιολόγησή σας. Βρείτε και εφαρμόστε ‘έξυπνες’ λύσεις για αυτό το θέμα, που αφορά τους ίδιους τους πολίτες».

Αυτό είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, την οποία διοργάνωσε στην Αθήνα το υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'' (Εικόνες)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει, μάλιστα, τα στελέχη του ΕΣΥ ότι ο ίδιος προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα αιφνιδιαστικές επισκέψεις και επιτόπιους ελέγχους στα ιδρύματα, προκειμένου να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση η οποία σοβεί κυρίως στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, χώροι οι οποίοι αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής των ασθενών με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, κατά την ώρα της μεγάλης ανάγκης τους.

Έτσι, την πρώτη αιφνιδιαστική επίσκεψή του πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, νωρίς το απόγευμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός», το οποίο εκτελούσε την γενική εφημερία του. Ο «Ευαγγελισμός» αποτελεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ΕΣΥ όχι μόνον στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός το οποίο καθιστά ως απολύτως ενδεικτικές για το σύνολο της χώρας τις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του εν λόγω νοσοκομείου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του «Ευαγγελισμού», Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του ιδρύματος και συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και με πολίτες, οι οποίοι, σε πάρα πολύ καλό κλίμα, του ζήτησαν να μεριμνήσει για την μείωση των χρόνων αναμονής, με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι "αυτό είναι το θέμα που μας απασχολεί ιδιαιτέρως και υπόσχομαι να το διορθώσουμε".

adonis_1
adonis_2
adonis_3
adonis_4

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, ζήτησε και έλαβε από τον Αναστάσιο Γρηγορόπουλο στοιχεία σχετικά με τις προσελεύσεις ασθενών στο ΤΕΠ του ιδρύματος, καθώς και για τους χρόνους αναμονής.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε τα εξής, αμέσως μετά το πέρας της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στον «Ευαγγελισμό»:

«Πραγματοποίησα σήμερα (χθες), αιφνιδιαστική επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων του ΓΝΑ Ευαγγελισμός, το οποίο βρίσκεται σε εφημερία. Συνομίλησα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς και συνοδούς αυτών. Άκουσα και τα καλά και τα άσχημα από τον κόσμο που περίμενε, ορισμένοι για πολλές ώρες. Ευχαριστώ πραγματικά το ιατρικό και το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Ο Διοικητής κ. Γρηγορόπουλος παραμένει ένας από τους πιο άξιους Διοικητές. Θα συνεχίσω με επισκέψεις σε όλα τα Νοσοκομεία για να βρούμε τις πιο έξυπνες και εφικτές λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων».