Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, συνάντησε χθες, Τρίτη 16/1/2024 στο Φανάρι, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της κοινοβουλευτικής αρμοδιότητας του κ. Χριστοδουλάκη, που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, αντικείμενο ιδιαίτερης ευαισθησίας και έντονης δράσης από μεριάς του Πατριάρχη, καθώς και γύρω από ζητήματα που αφορούν στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την τιμή να συναντηθώ χθες στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Με τον Παναγιώτατο, ο οποίος είναι γνωστός για την μεγάλη ευαισθησία και τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είχαμε την ευκαιρία μιας βαθιά εποικοδομητικής συζήτησης για αυτά τα παγκόσμιου ενδιαφέροντος ζητήματα. Συζητήσαμε ακόμα για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη, καθώς και για την θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.

*Διαβάστε εδώ: ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία Ανδρουλάκη σε Ηλεία και Αχαΐα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποτελεί έναν εμπνευσμένο ηγέτη που πρωτοστατεί σε καίρια ζητήματα της εποχής μας, ενώ οι πρωτοβουλίες του διαθρησκευτικού διαλόγου και ο αδιάκοπος αγώνας του για ειρήνη αποτελεί έμπνευση για όλους μας».




Η ανάρτηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη για τη συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μου στην Κωνσταντινούπολη είχα την ευκαιρία να συναντηθώ ιδιωτικά με τον Δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση.