Μια ανευ προηγουμένου κόντρα καταγράφηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών, μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου, και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εξώδικου το οποίο έστειλε η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών, με το οποίο ζητούσε να μη γίνονται αναφορές σε στοιχεία του ιατρικού απορρήτου.

Καραθανασόπουλος σε Μαρκόπουλο: "Ντροπή! Είσαι αισχρός, ντροπή σου"


Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, υπογράμμισε ότι μπορεί να είναι γιατροί, αλλά «έχουμε ανακριτικό δικαίωμα». «Απ’ όσο καταλαβαίνω, η πρότασή σας είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, κατά παράβαση αυτού που ζητεί η οικογένεια», είπε, με τον κ. Καραθανασόπουλο να απαντά: «Ντροπή! Είσαι αισχρός, ντροπή σου».

Ο κ. Καραθανασόπουλος στη συνέχεια φώναζε σε έξαλλη κατάσταση στους βουλευτές της πλειοψηφίας και τον πρόεδρο αυτής, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «σκάσε» και «βούλωσ' το», καλώντας μάλιστα τον κ. Μαρκόπουλο να τα «πουν», αφού κατεβεί από την έδρα.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος: 

Δ. Μαρκόπουλος: «Σας τα επιστρέφω, κ. Καραθανασόπουλε. Μας λέτε να σταματήσουμε τη διερεύνηση. Εσείς, κ. Κόκκαλη, φέρετε βαρύτατη ευθύνη για το γεγονός ότι είναι ανοιχτή η διαδικασία, προσωπικά».

Β. Κόκκαλης: «Εγώ δεν χαρακτήρισα γουρλίδικη την επιτροπή».

Δ. Μαρκόπουλος: «Δεν σας επιτρέπω, κ. Καραθανασόπουλε, αυτά εκεί που σας περνάνε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις επιλογές σας».

Ν. Καραθανασόπουλος: «Κόφ' το».

Δ. Μαρκόπουλος: «Το "κόφ' το" όχι σε εμένα! Ντροπή σας, έχετε ξεφύγει, κ. Καραθανασόπουλε, και αν χρειαστεί, θα λάβω μέτρα. Ντροπή σας. Τι χαρακτηρισμοί και αγοραίο ύφος είναι αυτό; Ντροπή σας, κ. Καραθανασόπουλε, θα έπρεπε να ντρέπεστε. Θα πάρω μέτρα, αν συνεχίσετε έτσι, δεν σας φοβάμαι, στο πεζοδρόμιο αυτά».

Ν. Καραθανασόπουλος: «Nα πάρεις».