Όταν έρθει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα το δω και θα το κρίνω, δεν έχω εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Διερωτήθηκε εάν είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να καλεί τους βουλευτές σε αποχή, ώστε να μην το καταψηφίσουν.

*Διαβάστε εδώ: Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: Το μόνο που δεν μπορώ να εξηγήσω στον γιο μου είναι γιατί δεν είμαστε ίσοι

Όπως επισήμανε ο κ. Σαρακιώτης, αν δεν ψηφίσει η μισή Κ.Ο. και το μισό υπουργικό το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πρόβλημα.

Αν τεθεί θέμα ηγεσίας σε περίπτωση κακού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, σημείωσε ο Γιάννης Σαρακιώτης.


Η συνέντευξη του Γιάννη Σαρακιώτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Σαρακιώτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Όταν έρθει το νομοσχέδιο και το δούμε και θα συζητήσουμε γιατί προτρέχουμε με το να συζητάμε για νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Και εκτός αυτού έχουμε ακούσει μια συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη και εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο τελικό κείμενο το οποίο θα έρθει».

«Θεωρείτε φυσιολογικό ένας πρωθυπουργός να βγαίνει και να προτρέπει τους βουλευτές του και τους υπουργούς του να απέχουν από μια ψηφοφορία; Συνάδει με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς; Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται η υπερψήφιση, η καταψήφιση ή παρών, η αποχή δεν προβλέπεται κάπου», πρόσθεσε.

«Στα προηγούμενα νομοσχέδια, όπως στο φορολογικό, ένα νομοσχέδιο το οποίο προκάλεσε αντιρρήσεις μεγάλης μερίδας των πολιτών δεν μας έλεγαν «έχουμε 41% και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε», τώρα που είναι αυτό το 41%; Πού είναι αυτός ο στιβαρός πρωθυπουργός ο οποίος αποφασίζει και διατάζει;», διερωτήθηκε.

«Όταν το μισό υπουργικό συμβούλιο φαίνεται ότι δεν θα το ψηφίσει ή η μισή κοινοβουλευτική ομάδα είναι ξεκάθαρο. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο να μην ψηφίζει η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα ένα νομοσχέδιο έχει ξεκάθαρο πρόβλημα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Σε κάθε αγώνα πηγαίνεις για να κερδίσεις. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας, θα κάνουμε τον αγώνα μας όπως και τα προηγούμενα χρόνια και ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στην ερώτηση αν μπορούν οι ευρωεκλογές να δημιουργήσουν θέμα αμφισβήτησης της αρχηγίας, είπε: «Υπάρχει νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος οπότε τέτοιο ζήτημα δεν θεωρώ ότι πρόκειται να τεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα».