Τα όσα συνέβησαν πριν και μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο, με το θέμα των διαφωνιών του Παύλου Πολάκη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο έχει να κάνει με τα πολλαπλά κέντρα ενημέρωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και δεν έχουν θεσμικό ρόλο.

Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, αυτοί δεν είναι άλλοι από «φίλους» άσχετους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά πρόβλημα υπάρχει -όπως λένε οι ίδιες πηγές- και στο γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να έχει δίπλα του ανθρώπους που δεν περιλαμβάνονται στο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου, δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της γραμμής του κόμματος.


ΣΥΡΙΖΑ: Η σύγκρουση Κασσελάκη - Πολάκη και η αναδίπλωση


Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο στόχαστρο ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν ότι ο βουλευτής Χανίων δεν κάνει καλό στο προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να συσπειρώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΕ γύρω από τον αψύ Σφακιανό.

Η συμπάθεια που εκφράστηκε, μάλιστα, προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη απ’ όλους τους συντρόφους του στο κόμμα, αλλά και το γεγονός ότι το σύνολο των μελών της Κ.Ε. εμφανιζόταν εκνευρισμένο με τις διαρροές και τη δημιουργία εντυπώσεων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον Στέφανο Κασσελάκη τελικά να αναδιπλωθεί, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό εσωκομματικό ρόλο του βουλευτή Χανίων.

«Κι εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατευνάσει την οργή του Παύλου Πολάκη για τα όσα συνέβησαν μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: "Σκιές" στις σχέσεις Κασσελάκη με Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια - Η προειδοποίηση μέσω τρίτου για το νομοσχέδιο και οι διαφωνίες


Οι διαρροές για το τηλεφώνημα


Το θέμα που προέκυψε είχε ως αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή το βράδυ μετά την Πολιτική Γραμματεία και οι οποίες υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και του είπε ότι εάν δεν αλλάξει απόψεις για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών θα τον διέγραφε από το κόμμα.

Όπως ήταν φυσικό, οι εξελίξεις αυτές επισκίασαν τη συνεδρίαση της Κ.Ε., καθώς όλοι έλεγαν ότι ο βουλευτής Χανίων δεν είχε πει κάτι ιδιαίτερα αιχμηρό στην Πολιτική Γραμματεία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι κινήθηκε με κομματική λογική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε στη συνεδρίαση ότι «κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αφού έχει καταθέσει τη δική του πρόταση» και πρόσθεσε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι «στα ορεινά της Κρήτης οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μωρά».

Ο βουλευτής Χανίων ουδέποτε είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ή ότι έχει ουσιαστικές εντάσεις για το όλο θέμα. Όπως λένε κομματικές πηγές, η στοχευμένη διαρροή δεν είχε, λοιπόν, κανένα λόγο να γίνει από τη στιγμή που ο βουλευτής Χανίων δεν είχε προκαλέσει κανέναν και δεν είχε διαφωνήσει με τις θέσεις του κόμματός του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν αντέδρασε παρά μόνο όταν ρωτήθηκε από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για το θέμα και απάντησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν του τηλεφώνησε», εκφράζοντας μάλιστα την απορία του «ποιοι διαρρέουν αυτά τα πράγματα».

Από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαρροές έλεγαν ότι πράγματι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη, αλλά ότι με κάποιο τρίτο πρόσωπο διεμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής να διαφοροποιηθεί. Φυσικά ούτε λόγος για διαγραφή.

Ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε να υπάρξει διάψευση για το τηλεφώνημα Κασσελάκη, η οποία θα έπρεπε να αναρτηθεί σε όλα τα Μέσα που είχαν αναφερθεί στο θέμα.

Αν και ο Παύλος Πολάκης απέφυγε να μιλήσει στην Κ.Ε. -ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι επιμένει σε όσα είπε στην Πολιτική Γραμματεία-, κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: "Καρφί" Κασσελάκη σε Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια - Όποιος διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία, να σηκωθεί - Βίντεο


ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση για την αλλαγή ευρωομάδας


Σε ό,τι αφορά την πρόταση των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή ευρωομάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο, εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστερας και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της Κ.Ε. ανέφερε ότι από τις 25 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να κινούνται οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ. «Στα πρότυπα των think tanks όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται, στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά στις προκριματικές από τα μέλη του κόμματος οι 42», ανέφερε ο πρόεδρός του.