Τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο που αφορά στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και με το ενδεχόμενο να τεθεί κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου φέρεται να εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας ουσιαστικά κόντρα στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, όπως είχε διατυπωθεί στην συνέντευξή του στο Star.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όταν έφτασαν στο θέμα για το νομοσχέδιο που αφορά στα δικαιώματα των ομόφυλών ζευγαριών, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε: «Δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο (σ.σ.: εννοώντας τα χωριά) και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τις επιφυλάξεις τους για τους χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασαν και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αυτές μάλιστα είχαν να κάνουν με το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοθετήματος, θέση την οποία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star το βράδυ της Πέμπτης (11/01).