Αν μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα «πολιτικό πείραμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αυτό είναι αναμφισβήτητα η αξιοποίηση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες του Τύπου.

marinakis
Ο 36χρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχοντας αντεπεξέλθει με επάρκεια σε όλα τα απαιτητικά tasks που του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία χρόνια, αποτελεί το εμβληματικότερο παράδειγμα της νέας γενιάς στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, δικαιώνοντας πανηγυρικά την απόφαση του πρωθυπουργού να τον προτείνει στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και αργότερα στο πόστο του porteparole της κυβέρνησης. Αποτελεσματικός, ψύχραιμος και «δουλευταράς» είναι οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, ενώ η μεθοδικότητα και η εργατικότητα φαίνεται πως αποτελούν και τα στοιχεία που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην αναβάθμισή του.

Γεννημένος το 1988 στην Πάτρα, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επί δεκαετία άσκησε τη δικηγορία, με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Ως φοιτητής κατείχε θέσεις ευθύνης στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, το 2016 εξελέγη στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας της Ν.Δ. και έως το 2019 ήταν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, ενώ στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αναδείχθηκε πρόεδρος της Οργάνωσης.

Αποτελεσματικός, ψύχραιμος και «δουλευταράς» είναι οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του


Σημαντικό σταθμό στην πολιτική του διαδρομή αποτέλεσε το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως το τέλος του 2023, οπότε διετέλεσε γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώνοντας τη θητεία του με θετικό πρόσημο. Η προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για γραμματέα της Ν.Δ. τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ δικαιώθηκε απολύτως, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει πανηγυρικές νίκες στις πρόσφατες, διπλές εθνικές κάλπες και στις αυτοδιοικητικές που ακολούθησαν, και με τα στελέχη της Πειραιώς να μιλούν για την παροιμιώδη εξωστρέφεια που απέκτησε η κεντροδεξιά παράταξη επί των ημερών του Παύλου Μαρινάκη, εξαίροντας τις οργανωτικές δεξιότητες του πρώην γραμματέα, τον οποίο τον περασμένο Νοέμβριο διαδέχθηκε η Μαρία Συρεγγέλα. Αλλωστε, με τη συγκρότηση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ η αναβάθμισή του στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείτο αναμενόμενη.

Ο περασμένος Νοέμβριος, πέρα από τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, είχε και τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς έγινε πατέρας για πρώτη φορά. Η σύζυγός του, επίσης δικηγόρος, Κατερίνα Μαχαιριώτη, έφερε στη ζωή τον γιο τους, ολοκληρώνοντας την απόλυτη ευτυχία του νέου ζευγαριού, που γνωρίστηκε πριν από σχεδόν 16 χρόνια, όταν οι δύο φοιτητές, τότε, της Νομικής Σχολής πρωτοσυναντήθηκαν ένα απόγευμα στην Κομοτηνή. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε σχέση ζωής και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους σχεδόν τρία χρόνια μετά τον γάμο τους στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, ο οποίος λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο, με καλεσμένους ελάχιστους συγγενείς και λίγους φίλους, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»