Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει του μεγάλου συνεδρίου που θα διεξαχθεί από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή στις 11:00 π.μ. θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ το Σαββατοκύριακο (13/1-14/1) θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί το προσυνεδριακό κείμενο το οποίο συνέταξε το τετραμελές συντονιστικό όργανο της Επιτροπής Θέσεων. Το όργανο απαρτίζεται από τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, τον Γιώργο Τσίπρα και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει με σκοπό να εγκρίνει τόσο το προσυνεδριακό κείμενο όσο και τον κανονισμό του προσυνεδριακού διαλόγου που επιμελείται η ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου), ενώ θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και θα γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις χρειάζονται ώστε και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μπει σε τροχιά προσυνεδριακού διαλόγου. Μέσα στον Φεβρουάριο επίσης θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των συντονιστικών οργάνων των Οργανώσεων Μελών καθώς και των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως και οι εκλογές συνέδρων.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως έχει σημειωθεί επανειλημμένα, είναι το συνέδριο «να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα» και να δώσει το στίγμα της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ηγηθεί του κεντροαριστερού χώρου.