Ένα τέλος μπήκε σήμερα στα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί σχετικά με την "ιδιωτικοποίηση" του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 984" και στη "μεταφορά" του στην Περιφέρεια Αττικής, με τον Χάρη Δούκα να σημειώνει σχετικά σε ανάρτησή του στο Twitter:

"Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων".


Λιβάνιος: "Καμία σκέψη ιδιωτικοποίησης"


Η ανάρτηση Δούκα έρχεται λίγες ώρες μετά στην απάντηση επί των δημοσιευμάτων που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικής πλευράς, με τον Θοδωρή Λιβάνιο, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, να αναφέρει επί του θέματος με ανάρτηση στο Facebook: 

Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν “ιδιωτικοποίηση” του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν “μεταφορά του” στην Περιφέρεια Αττικής:

Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες.

Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα.



Δούκας: Πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή τα σενάρια αυτά, ο Χάρης Δούκας μίλησε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως εφόσον επιβεβαιώνονταν, «θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση ένα δημοτικό ραδιόφωνο με μεγάλη ιστορία κι από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε δηλαδή 40 χρόνια πίσω», είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Πρέπει να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, αλλά να γίνεται πράξη. Βεβαίως με διαφάνεια. Πρέπει όμως να έχουμε τα εργαλεία».