Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει για πρώτη φορά  θέση στην κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο 49χρονος βουλευτής ορίστηκε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Διαβάστε σχετικά: Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι νέες κυβερνητικές αλλαγές

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανήκει στη νέα γενιά των «γαλάζιων» βουλευτών, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επανεξελέγη στην πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της Ν.Δ., συγκεντρώνοντας 14.175 σταυρούς.

Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974. Γονείς του είναι ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχει μία μικρότερη αδελφή, τη Διονυσία, η οποία είναι αρχιτέκτων.

Φοίτησε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Το έτος 1992 πέτυχε την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Έκανε την άσκησή του σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε στη συνέχεια τη δικηγορία και το έτος 2000 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο στην Αμαλιάδα. Είναι δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

Το 2006 παντρεύτηκε με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη.