Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ακόμα και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι περιορισμένης κλίμακας. Νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Οικονόμου.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει ο Κώστας Κατσαφάδος. Για το πόστο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως καταλήγει σε εν ενεργεία βουλευτή. 


Επικρατέστερος για το Υπουργείο Εργασίας ήταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τη θέση, γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έτσι, τα ονόματα που παίζουν για το εν λόγω υπουργείο είναι της Δόμνας Μιχαηλίδου, του Τάκη Θεοδωρικάκου, του Κώστα Τσιάρα και του Γιάννη Μπουγά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος στα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».