Πηγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, πήγε στο Μαϊάμι ''όχι μόνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά επιπλέον για να ξενοικιάζει το σπίτι που νοίκιαζε, να πακετάρει και να φέρει στην Αθήνα όλα του τα πράγματα, σημάδι πως πλέον δεν σκέφτεται τη ζωή του μακριά από την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ''.

Ταυτόχρονα και σε σχέση με το δάνειο που παρείχε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, επισημαίνεται ότι ''έβαλε το χέρι στη τσέπη για να είναι ταμειακώς εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας με την κίνηση του αυτή ότι θέλει να διατηρήσει την οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος''. 

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου, αποκάλυψαν αλλαγές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ότι έχει γίνει ήδη αξιολόγηση των βουλευτών και των υποψηφίων βουλευτών. Επισημαίνεται ότι ''ο πρόεδρος δεν αμφισβητείται και αισθάνεται πλέον την υποστήριξη τόσο των βουλευτών που έχουν μείνει όσο και των στελεχών του κόμματος ως ο φυσικός τους αρχηγός''.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει αρχές Ιανουαρίου στη χώρα και στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου όπου πλέον έχει αλλάξει «μορφολογία». Εκτός από το γραφείο του προέδρου και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μανώλη Καπνισάκη, στον 7ο όροφο θα υπάρχει πλέον η τεκμηρίωση, ένα working place για τα think tanks με τα οποία ο πρόεδρος θα έχει άμεση επαφή αλλά και μια ομάδα οικονομολόγων - οικονομικών αναλυτών, ''αφού θέλει να έχει ίδία αντίληψη των οικονομικών θεμάτων που αλλωστε αποτελεί κι έναν τομέα που γνωρίζει πολύ καλά. Τονίζουν ότι θα υπάρχει  άμεση συνεργασία με τον Νίκο Παππά και για τα θέματα οικονομίας που προκύπτουν από τη Βουλή''.

Ακόμη, αναφέρεται ότι  θα υπάρχει και μια ομάδα όπου θα λειτουργεί ενισχυτικά στους βουλευτές. Θα μελετά όλα τα νομοσχέδια που κατατίθενται, ενώ από τον Ιανουάριο θα έχει πολύ περισσότερη συμμετοχή στα κοινοβουλευτικά πράγματα ο ίδιος ο πρόεδρος που θα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της Κουμουνδούρου και του γραφείου του στη Βουλή. Ήδη έχει καταγράψει τις επιδόσεις των βουλευτών αλλά και των υποψηφίων βουλευτών, όπου ο καθένας έχει τον δικό του ''φάκελο'' για την πολιτική του δράση.