Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και αντιπροσωπεία της Κ.Ο. επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 29/12, την κοινωνική κουζίνα του Δήμου Κερατσινιου - Δραπετσώνας (Ελ. Βενιζέλου και Μοναστηρίου), με στόχο να ενημερωθούν για τη δράση και τη λειτουργία της δομής, να συζητήσουν με εθελοντές, εργαζόμενους και πολίτες.

Τον Αλέξη Χαρίτση συνόδευσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και εκεί συνάντησαν τη μητέρα του Πάυλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία βοηθά στην κοινωνική κουζίνα.

xaristis_nea_aristera
xaritsiis
aleksis_xaritsis__2_
koinwniki_kouzina_xaritsis


Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μάχη κατά της ακρίβειας, θα δώσουμε μάχη κατά της φτώχειας

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο κοινωνικό συσσίτιο του δήμου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, μία δομή η οποία προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της τροφής, του φαγητού σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, έλληνες και ξένους.

Είναι μία υπηρεσία, η οποία πραγματικά επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.

Βεβαίως, λίγες μέρες πριν μπει το 2024, δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη τέτοιων δομών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί, μέχρι όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, χωρίς την υποστήριξη τέτοιων δομών, όπως είναι το κοινωνικό συσσίτιο εδώ στο Κερατσίνι, θα πρέπει η πολιτεία να στηρίζει αυτές τις δομές και θα πρέπει η πολιτεία να ακούει και να απαντάει στα δίκαια αιτήματα πρωτοπόρων δήμων όπως είναι ο δήμος Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Νέα Αριστερά, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μάχη κατά της ακρίβειας, θα δώσουμε μάχη κατά της φτώχειας.

Και βεβαίως, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες απαντάνε έμπρακτα στην πολιτική της υπερκερδοφορίας των λίγων και της φτωχοποίησης των πολλών.

Για την κοινωνική αξιοπρέπεια και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.