Η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την εκλογική του ήττα, πέφτει βαριά πάνω από την Κουμουνδούρου καθώς η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί πλέον ούτε για τα λειτουργικά έξοδα.

Έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης (σύμφωνα με διαρροές δικών του στελεχών) αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του και από τα δικά του χρήματα να πληρώσει τους εργαζόμενους στην Κουμουνδούρου και τα ΜΜΕ του κόμματος. Το ποσό το οποίο, υποτίθεται, έδωσε μάλιστα είναι εξαψήφιο (κάποιοι μιλούν για περισσότερα από 200.000 ευρώ), καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά με μαύρη τρύπα στα οικονομικά του κόμματος.


Με το ζόρι 4.000.000 ευρώ η κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές έπαιρνε περίπου 7.000.000 ευρώ (κρατική επιχορήγηση) και τώρα θα πάρει με το ζόρι 4.000.000. Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ της κυβέρνησης το ακριβές ποσό που θα πάρει η Κουμουνδούρου έτσι ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τα χρήματα και ποιες τρύπες θα κλείσει.

Ο «δανεισμός» θεωρήθηκε απαραίτητος καθώς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η δωρεά σε κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: “Άναψε φωτιές” το δημοσίευμα του parapolitika.gr για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ – Οργή Σκουρλέτη κατά Κασσελάκη

Το σχέδιο εξυγίανσης για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να μη θέλει να συντηρήσει την κατάσταση που υπάρχει στα ΜΜΕ, καθώς όπως είναι γνωστό τα μέσα ενημέρωσης απορροφούν ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να τα κρατήσει ζωντανά προχωρώντας ωστόσο στην εξυγίανσή τους.

Άλλωστε, στο παρελθόν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να κάνει κάποιες κινήσεις προκειμένου να εξορθολογιστεί η κατάσταση στα ΜΜΕ του κόμματος, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει τα σχέδιά του εξαιτίας των εσωκομματικών αντιδράσεων. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται πάντως (σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές) έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξυγίανσης προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συνολικά τα ΜΜΕ του κόμματος.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε πάντως και το γεγονός των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (δύο στις εθνικές εκλογές και δύο στις εσωκομματικές εκλογές). Η αγωνία του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την καινούργια χρονιά χωρίς εκκρεμότητες.

Οι αιχμές Κασσελάκη κατά Τζανακόπουλου και Σκουρλέτη

«Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω το κόμμα, αλλά δεν θα γίνω και ο Στέφανος ο πρωτομάρτυρας», είχε πει στο παρελθόν στους συνεργάτες του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχει θέσει και τα όριά του. Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, λέγοντας ότι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουν τάξη στα οικονομικά του κόμματος. Αφήνει, ωστόσο, σαφείς αιχμές, ενώ δεν κρύβει και την οργή του, για «τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάνο Σκουρλέτη που διετέλεσαν γραμματείς στον ΣΥΡΙΖΑ για καιρό και δεν έκαναν τίποτα για να νοικοκυρέψουν την κατάσταση».


Έχασαν 11.000 ευρώ

Παράλληλα, με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση του κόμματος, επανέρχεται στην επικαιρότητα και το θέμα των «11» βουλευτών που αποχώρησαν χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους. Όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση αυτών των στελεχών το κόμμα ζημιώθηκε κατά 11.000 τον μήνα με βάση τη συμφωνία που υπάρχει κάθε βουλευτής να δίνει 1.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ως υπεύθυνο για πολλές από τις αρρυθμίες που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην γραμματέας του κόμματος ήταν ιδιαίτερα αρνητικός σε ό,τι του ζητούσαν οι συντονιστές των τμημάτων, με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα. «Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές», λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή