Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Επισμηναγού, Επαμεινώνδα Κωστέα, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του αναφέρει ότι "Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο".

Το μοιραίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στην Καλαμάτα κατά την προσγείωσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, σήμερα, Τετάρτη.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Επισμηναγό

"Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου.

Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον Επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

"Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών".

Σύμφωνα με αναφορές, αυτή ήταν η τελευταία πτήση του πιλότου με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αποσύρεται το επόμενο διάστημα.