Ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος βρέθηκαν στα χωριά SOS στη Βάρη, και αντάλλαξαν με ευχές με προσωπικό, παιδαγωγούς, μητέρες SOS και παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Η Έφη Αχτσιόγλου
 μέσω των social media και ένα πιο χαλαρό στιγμιότυπο από την επίσκεψη. Ο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο έπαιξαν ξύλινο ποδοσφαιράκι, ωστόσο κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο νικητής.

Ο κ. Χαρίτσης αντάλλαξε ευχές με προσωπικό, παιδαγωγούς, μητέρες SOS και παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Χαρίτσης από τα παιδικά χωριά SOS: "Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα"


«Ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας και φροντίδας απαιτεί εμπειρία, επιστημονική αντίληψη και ανοιχτό, σύγχρονο, βλέμμα με οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού και το βέλτιστο συμφέρον του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

Υπενθύμισε ότι η εφαρμογή 4538 που αφορά την αναδοχή και υιοθεσία έγινε το 2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε «είμαστε ευτυχείς γιατί αυτός ο νόμος έχει επηρεάσει πλέον όλους τους φορείς παιδικής προστασίας της χώρας μας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα. Και στο στόχο αυτό η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας».

➡Ήρθαμε σήμερα με πολλή χαρά εδώ, στα παιδικά χωριά SOS, για να ευχηθούμε καλές γιορτές στα παιδιά και σε όλη την κοινότητα των ανθρώπων που επιτελούν ένα πρωτοποριακό και κοινωνικά αναγκαίο έργο. ❗️Ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας και φροντίδας απαιτεί εμπειρία, επιστημονική αντίληψη και ανοιχτό, σύγχρονο, βλέμμα με οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού και το βέλτιστο συμφέρον του. Θέλω και θέλουμε να σας συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους των παιδικών χωριών SOS για την δουλειά τους. ❗️Όπως επίσης να θυμίσω τη συμβολή τους στη δημιουργία κ εφαρμογή του νόμου 4538 για την ανάδοχή κ υιοθεσία του 2018. Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτός ο νόμος έχει επηρεάσει πλέον όλους τους φορείς παιδικής προστασίας της χώρας μας. ❗️ Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα. Και στο στόχο αυτό η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες της τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας. 📍Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Με υγεία, ειρήνη, αγάπη και σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης στις Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023