Μια συνάντηση χαλαρή στο πνεύμα των ημερών είχε με τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμερική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος ενώ… συνοδευόταν από την περιβόητη Farlie, τη σκυλίτσα του. Ο κ. Κασσελάκης γυρνώντας από την Αμερική αναμένεται να σταματήσει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

*Διαβάστε εδώ: Μητροπολίτης Χρυσόστομος για Στέφανο Κασσελάκη: "Δεν είναι εικόνα αυτή που βγαίνει προς τα έξω"

Η συζήτηση, όμως, δεν μπορούσε να μην περιστραφεί γύρω από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και όταν ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις, ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τις εγγραφές στο κόμμα - όπως είπε μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γραφτεί 8.000-10.000 νέα μέλη.

Παράλληλα, τόνισε ότι το κλίμα που εισπράττει από τους πολίτες είναι ιδιαίτερα θετικό, επαναλαμβάνοντας ότι ποτέ δεν θα προδώσει τους ανθρώπους που τον ανέδειξαν πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ξανά ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ότι όλοι οι υποψήφιοι θα είναι απαραίτητα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε μάλιστα πως στις προθέσεις του είναι να σταθεί δίπλα στα μη αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία θα επιλεγούν από τις προκριματικές κάλπες που θα στηθούν στο κόμμα για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές.


Στέφανος Κασσελάκης: Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στο νομοθέτημα της κυβέρνησης, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα δημόσια πανεπιστήμια. «Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι κατά», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την εικαστικό Γεωργία Λαλέ είπε ότι με το που ξέσπασε η ιστορία επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης μαζί της, ενώ επισήμανε ότι είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να φέρει την έκθεσή της στην Ελλάδα.