Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, και του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος μετά την τελετή απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπόντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Πελοπόννησος θα έχει έναν Περιφερειάρχη-πρότυπο. Διότι ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας κοινωνικά ευαίσθητος τεχνοκράτης. Ένας έντιμος πατριώτης. Ένας υπηρέτης υψηλών ιδανικών. Που έχει αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία του τόπου του. Της Πελοποννήσου που τόσο αγαπά. Γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκαν, πρώτα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια οι πολίτες της Πελοποννήσου", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι "Πριν 10 χρόνια συναντήθηκα με το Δημήτρη σε έναν αγώνα εθνικό για την σωτηρία της Ελλάδας από την άβυσσο της χρεοκοπίας. Τότε, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παραμερίσαμε το «εγώ» και δουλέψαμε με αυταπάρνηση για το καλό της Πατρίδας. Είμαι πολύ αισιόδοξος, καθώς ξέρω ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού οι πολίτες της Πελοποννήσου αναγνώρισαν και βρήκαν έναν άξιο ηγέτη, που σχεδιάζει το αύριο σήμερα. Για όλους, με όλους".

Ο Σταύρος Παπασταύρου κατέληξε λέγοντας ότι "Ο Δημήτρης έχει σκοπό να γίνει η Πελοπόννησος μια Περιφέρεια αναφοράς. Θα γίνει! Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο θα αισθάνονται οι Πελοποννήσιοι δικαιωμένοι από την επιλογή τους".