Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, ζητά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα που ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σ’ αυτή τη φάση συνδέονται άμεσα με τη στήριξη της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σ’ αυτή τη φάση συνδέονται άμεσα με τη στήριξη της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.

Τόσο αυτή η αποστολή όσο και άλλες αποστολές ελληνικών πολεμικών πλοίων, στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών, αποδεικνύουν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της προμήθειας πολεμικών πλοίων και των άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.

Καμία δουλειά δεν έχουν ελληνικά πλοία ή άλλες στρατιωτικές μονάδες σε αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή!