Στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη κατέθεσε σήμερα (20/12/2023), ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κατά την περίοδο 2005 – 2008, Νικόλαος Κουρέντας, ο οποίος αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας, τόνισε πως αν είχε τηρηθεί ο κανονισμός ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά μάρτυρα που καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Κουρέντας τόνισε ότι ‘’υπήρχαν και υπάρχουν’’ δικλείδες ασφαλείας και πως δεν τηρήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας.

Κουρέντας στην Εξεταστική Επιτροπή: καθοριστικός ο ανθρώπινος παράγοντας για την τραγωδία στα Τέμπη

Όπως επισήμανε, για το πολύνεκρο δυστύχημα θα έπρεπε να κάνουν συγχρόνως λάθος δύο με τέσσερα άτομα, και συμπέρανε πως ο ανθρώπινος παράγοντας υπήρξε καθοριστικός για τη μοιραία έκβαση.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη - Κύκλοι της πλειοψηφίας: Η ΝΔ παραμένει προσηλωμένη στον στόχο να φωτιστούν όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές της τραγωδίας

‘’Για να γίνει ένα ατύχημα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας κι αν τηρούνται οι κανονισμοί πρέπει να γίνει συγχρόνως εκείνη τη στιγμή από πολλούς, από δυο, τρεις, τέσσερις ανθρώπους λάθος για να γίνει μετωπική σύγκρουση. Δεν γίνεται από λάθος ενός ανθρώπου. Αυτό που έγινε και στα Τέμπη που έχει γίνει δεν πρέπει να τηρήθηκε ο κανονισμός κυκλοφορίας’’, ανέφερε.

Η αντιπολίτευση ζητά περισσότερους μάρτυρες από τους 35 που έχουν καταθέσει

Η κυβερνητική πλειοψηφία πρότεινε να καταθέσουν 35 μάρτυρες. Σε αυτό διαφωνεί το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς θέλουν περισσότερους μάρτυρες να καταθέσουν.

Τα πρόσωπα που θα προσέλθουν για να καταθέσουν από τον χώρο της πολιτικής είναι οι κκ. Χατζηδάκης, Ρέππας, Σπίρτζης, Χρυσοχοΐδης, Καραμανλής, Αγοραστός και Πλεύρης.

Λόγω και των εορτών του Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 9 Ιανουαρίου 2024.