Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Βουλή με τη ροζ σημαία που ανέβηξε σε έκθεση στο προξενείο στη Νέα Υόρκη να προκαλεί αντιπαραθέσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν μετά την τοποθέτηση του βουλευτή των Σπαρτιατών, Γιάννη Κόντη, στην Ολομέλεια, ο οποίος σχολιάζοντας τη ροζ σημαία, έκανε λόγο για «διαταραγμένη κοπέλα» που έφτιαξε «τερατούργημα».

«Συνάδελφοι έχουν άλλη οπτική γωνία, να μιλάνε για τη σημαία και τη διαταραγμένη κοπέλα που έφτιαξε αυτό το τερατούργημα που αποκαλούμε εμείς σήμερα τέχνη», είπε αρχικά από το βήμα και πρόσθεσε: «να βάψουν τη σημαία κόκκινη με κουρελόπανα για να διαμαρτυρηθούν για τους φόνους κατά των γυναικών. Είναι τρόπος αυτός να διαμαρτυρηθούμε βεβηλώνοντας την ελληνική σημαία για την οποία έχυσαν αίμα οι πρόγονοί μας;».

Διαβάστε ακόμη: Άγριος καβγάς Χρηστίδη-Νατσιού στη Βουλή για τη ροζ ελληνική σημαία: "Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία αυτοί που θεωρούν ότι βγαίνουν καλικάντζαροι τα Χριστούγεννα"

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε τις αναφορές του κάνοντας λόγο για «ανοσιούργημα μιας τρελής». «Ξέρετε τι έχει κάνει στο παρελθόν, έχει βγει ξεβράκωτη στο πάρκο της Νέας Υόρκης και υποτίθεται έκανε μπουγάδα, ήταν ολόγυμνη και το ονόμασε τέχνη. Το μπάνιο σε ηλιόλουστη μέρα, και την ονόμασε τέχνη», είπε και κατέληξε: «δεν μπορεί ο καθένας να αποδεχθεί τη τρέλα του άλλου. Καλά έκανε με τα ρούχα της αλλά όχι με τη σημαία».


Αντίδραση Κατρίνη στα λεγόμενα του Κόντη: Στοχοποιεί την καλλιτέχνη, να ανακαλέσει


Το θέμα πάντως δεν πέρασε απαρατήρητο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, να αντιδρά ζητώντας από τον συνάδελφό του να ανακαλέσει και να διαγραφούν οι συγκεκριμένες εκφράσεις από τα πρακτικά. «Στοχοποιεί την καλλιτέχνη. Να διαγραφούν οι απαράδεκτες εκφράσεις και να ανακαλέσει τη στοχοποίηση που μπορεί να διαφωνεί αλλά δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι έλαβε άδεια από το υπουργείο των Εξωτερικών», είπε.

Και ο ίδιος ο κ. Κόντης πάντως ανακάλεσε στη συνέχεια και ζήτησε συγγνώμη επειδή είπε «μια κουβέντα παραπάνω».