Στοχευμένα επιδόματα και μισθολογικά κίνητρα, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα γιατρών και νοσηλευτών να στελεχώσουν μονάδες και υπηρεσίες του δημοσίου συστήματος Υγείας σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, οι διαδοχικοί διαγωνισμοί για τις οποίες αποβαίνουν πολύ συχνά, αν όχι πάντοτε, άγονες.

Διαβάστε ακόμα: 250 κορυφαίοι γιατροί επιστρέφουν στο ΕΣΥ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση των πανεπιστηµιακών δοµών

Αυτό προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο για την Υγεία, το οποίο πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά: «Υπάρχουν ακόμη 20 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό που θα αφορούν στοχευμένα επιδόματα και μισθολογικά κίνητρα στις περιοχές της χώρας που έχουμε πρόβλημα με συγκεκριμένες ειδικότητες. Έτσι έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για το πώς θα στηριχθούν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή».