Την επίμαχη τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες που δίχασε τη Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε ο υφυπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Ειδικότερα η κ. Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο τονίζοντας ότι η τροπολογία είναι ένα μέσο να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας στη χώρα.

 Βούλτεψη για τροπολογία

Αναφορικά με την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες η κ. Βούλτεψη σημείωσε: Δεν είναι καλύτερα άνθρωποι που είναι εδώ, υπάρχουν να ξέρουμε ποιοι είναι και να είναι καταγεγραμμένοι; Όταν μπαίνουν καταγράφονται αλλά μετά από 3-7 χρόνια δεν ξέρουμε ποια αν κάποιοι φύγανε, γυρίσανε στις πατρίδες τους ή πήγαν σε άλλη χώρα πρέπει αυτό να ελέγχεται συνεχώς και αυτό είναι ένα μέσο να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας στη χώρα. Αυτοί πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και να φέρουν συμβόλαιο εργοδότη άρα να ενταχτούν που είναι η επόμενη κορωνίδα της μεταναστευτικής πολιτικής εάν αυτοί δεν θελήσουν είναι απελάσιμοι. 

Διαβάστε επίσης: Σοφία Βούλτεψη: Μαγείρεψε σε κοινωνική κουζίνα για ευάλωτους

Σε ερώτηση εάν είναι  λογικό να εξαιρείται από την κομματική πειθαρχία ο πρώην πρωθυπουργός η κ. Βούλτεψη απάντησε: «Εμείς στη ΝΔ έχουμε πρώην πρωθυπουργούς μας οι οποίοι παραμένουν ως βουλευτές αλλά είναι άνθρωποι με πολύ μεγάλη προσφορά. Ο Σαμαράς για εμάς ήταν και είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, βοήθησε την Ελλάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές, πήρε γενναίες αποφάσεις σε μια συγκυβέρνηση, βοήθησε τη χώρα να σταθεί όρθια και να μην βρεθεί εκτός ευρώ όταν τα ομόλογά μας ήταν παρακάτω από τα σκουπίδια. Άρα ένας άνθρωπος  με τόσο μεγάλη προσφορά από τόσο υψηλή θέση ευθύνης προφανώς δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο ζύγι. Έχει τη γνώμη του, μπορεί να την πει, μπορεί να κάνει ανακοινώσεις, μπορεί να διαφωνεί και αυτό δεν μπορεί να μπει σε ζύγι κομματικής πειθαρχίας.  Έχει χρηματίσει πρωθυπουργός, έχει κερδίσει εκλογές για λογαριασμό όλων μας δεν είναι ένας οποιοδήποτε βουλευτής. Δεν μπορώ να καταλάβω για τι πράγμα μιλάμε, μιλάμε ότι πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά να είναι αόρατοι; Να τους έχουμε ευάλωτους απέναντι στο κοινό έγκλημα και στη ριζοσπαστικοποίηση; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό ειδικά στην εποχή μας με τόσα όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τη ριζοσπαστικοποίηση».