Την τροπολογία για τους μετανάστες που προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, υπερασπίστηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρόκειται να πετύχουμε ανάπτυξη 3%, εάν δεν κάνουμε κάτι με το μείζον θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καιρίδης έκανε λόγο για βουλευτές της ΝΔ από την επαρχία που κάνουν ουρά στο γραφείο του και «έχουν μεγάλη αγωνία για τους εργάτες γης».

*Διαβάστε εδώ: Άκης Σκέρτσος: Κανένα ζήτημα ρήγματος στην ΚΟ της ΝΔ για την τροπολογία για τους μετανάστες - Δόθηκαν εξηγήσεις από τους υπουργούς


Δημήτρης Καιρίδης: Η τροπολογία για τους μετανάστες αφορά αφίξεις πριν το 2021

«Φέραμε, κάναμε ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021», επισήμανε ο κ. Καιρίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

«Υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση που προβλέπει ότι όποιος είναι στη χώρα επτά χρόνια να μπορεί να αιτηθεί παραμονής. Εμείς αυστηροποιούμε αυτή τη ρύθμιση», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος σημείωσε ότι «τον Αντώνη Σαμαρά τον σέβομαι απόλυτα, όπως και όλοι στη ΝΔ, είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και τύχη να τον έχουμε στην παράταξη», πρόσθεσε.