Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπησή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ειδική αναφορά στην οπαδική βία, επισημαίνοντας ότι «η δέσμη των πρόσθετων δράσεων που ανακοινώσαμε στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος. Στοχεύουν στο να απαλλάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό από αυτή τη γάγγραινα, από τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός με την ανάρτησή του, σημειώνει ότι καταλαβαίνει το θυμό και την δυσπιστία - ειδικά των φιλάθλων που έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, ωστόσο τους διαβεβαιώνει πως όσο δύσκολο και αν είναι δύσκολο το εγχείρημα θα συνεχιστεί ο αγώνας για να μπει τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών που στοχοποιούν πολίτες και άλλοτε αστυνομικούς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει. 

 Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει και τον ρόλο της Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αποδίδουμε πολύ μεγάλη έμφαση στον ρόλο της Δικαιοσύνης και στην ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο αυτό. Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι."


Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Καλημέρα σε όλες και όλους! Σήμερα, η ανασκόπηση αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023