Ως μία «απόφαση ρεαλισμού», που δεν είναι πέρα των ευρωπαϊκών δεδομένων χαρακτήρισε την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

«Η Ιταλία δίνει στα 2 χρόνια άδειες. Είναι μία λογική απόφαση, δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τις κενές θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο Χάρης Θεοχάρης είπε: «Ο κ. Σαμαράς έχει πολύ ισχυρές απόψεις, εκφράζει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της παράταξης. Πρέπει να εκφράζονται οι απόψεις γιατί μέσα από τη σύνθεση των απόψεων βγαίνει η πολιτική, την ευθύνη της οποίας έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Με αφορμή τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Οταν ο προϋπολογισμός υπεραποδίδει με μόνιμο τρόπο, τότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για το κοινωνικό κράτος, για εισοδηματική πολιτική»,

Αναφορικά με την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για τον έγγαμο με παιδί, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «αυτός είναι ένας προϋπολογισμός στήριξης της οικογένειας. Το είχαμε υποσχεθεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα».