«Με απλές πρακτικές διαδικασίες και με τη χρήση της τεχνολογίας θα γίνεται η ταυτοπροσωπία ενός οπαδού που πηγαίνει στο γήπεδο, για να μην εμπλέκεται συνεχώς η Αστυνομία», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επισήμανε ότι «η Αστυνομία θα είναι εκεί, δειγματοληπτικά, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή η μοναδική και βασική της δουλειά», ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

*Διαβάστε εδώ: Νέα τιμολόγια ρεύματος: 10 ερωτήσεις-απαντήσεις για να επιλέξετε - Αναλυτικός οδηγός

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ακόμα ότι οι πολίτες μπήκαν χθες μέσα σε λίγες ώρες στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr και έσπευσαν να του υποβάλουν ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου έκανε γνωστό ότι μέσα στον μήνα αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον προσωπικό αριθμό για όλες τις συνδιαλλαγές με το Δημόσιο, ενώ σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν όλο το πακέτο MyAuto στο κινητό τους μέσω του Wallet.

Ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιάσουν την επίσημη πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς.