Συνάντηση με τους δημάρχους Ανατολικής Αττικής είχε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τις Δημοτικές Αρχές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να σκύψουμε πάνω από κάθε πρόβλημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και να δώσουμε λύσεις». Και πρόσθεσε: «Η ανατολική Αττική αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα όπως το αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, η έλλειψη υποδομών, οι συγκοινωνίες και η μη επαρκής αστυνόμευση. Είμαστε έτοιμοι να προσεγγίσουμε κάθε πρόβλημα μητροπολιτικά και στην ολότητητά του και κυρίως να συνδράμουμε τους Δήμους στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων τους. Υπάρχουν πολλά έργα τα οποία έχουν μείνει στάσιμα εδώ και αρκετά χρόνια και με χρήματα που παραμένουν αναπορρόφητα. Πρέπει σε συνεννόηση με τους δημάρχους να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να οικοδομήσουμε άξονες ένταξης έργων ανά περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα πρέπει να αντανακλούν τις προτεραιότητες των ίδιων των πολιτών».

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η ολιστική παρακολούθηση των προβλημάτων των Δήμων θα επιτευχθεί με το Παρατηρητήριο, μία νέα δομή που εισάγει η νέα περιφερειακή Aρχή και πρόκειται για έναν επιχειρησιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μην έχουμε το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά