Να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη προσκάλεσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ  ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό μου φίλο Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεισφορά του στην Αθήνα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τις καλές και φιλικές σχέσεις που δημιουργήσαμε. Στην Κωνσταντινούπολη διοργανώσαμε τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων.

Έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα. Ήταν μια ιδιαίτερη συνεργασία. Ελπίζω να συνεργαστούμε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για καλύτερα ζητήματα.

Του έστειλα επίσης μια εμπεριστατωμένη επιστολή όπου εξέφρασα αυτές τις επιθυμίες. Είμαι βέβαιος ότι θα αναπτύξουμε μια αποφασιστική σχέση για να συνεχιστεί η ιστορική συνεργασία αυτών των δύο πόλεων και να διαμορφώσουμε τη βάση μιας καλής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια διάσωσης και αποκατάστασης του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Επ’ αυτού, σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα:

 «Πιστεύω ότι αυτό το υπέροχο κτίριο μπορεί να προσφέρει πολύ αποτελεσματικές υπηρεσίες σ’ αυτήν την περιοχή. Θα μπορούσε να γίνει μουσείο όπου θα αναβιώσει η ιστορία του κτιρίου. και θα εξηγούνται οι παρελθούσες λειτουργίες του. Υπάρχει επίσης ο πολιτισμός, η επιστήμη, η παιδεία και η τέχνη. Μας είχαν υποδείξει ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε αυτούς τους τομείς».