Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου θα παραβρεθεί αύριο στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ωστόσο, η κ. Σακελλαροπούλου σήμερα επισκέφθηκε την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Νόστος της θάλασσας», με έργα του κορυφαίου Έλληνα θαλασσογράφου, Κωνσταντίνου Βολανάκη.

Την ΠτΔ συνόδευε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και μάλιστα κατέφτασαν πεζή, περπατώντας στο Ενετικό Λιμάνι από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η κυρία Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ, η οποία δεν κρύβει ότι της αρέσουν πολύ τα Χανιά, έχοντας βρεθεί στην πόλη σε πλείστες περιπτώσεις, προτίμησε και αυτή τη φορά να συνδυάσει τις επίσημες υποχρεώσεις με το… τερπνόν της παρουσίας εδώ.

Όσο για την έκθεση Βολανάκη, τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του ζωγράφου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, 186 χρόνια από τη γέννησή του και 172 από τη στιγμή που μετακόμισε με την οικογένεια του στη Σύρο.

Την ξενάγηση έκανε ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Η πρόεδρος, εξερχόμενη, άφησε τις εντυπώσεις που αποκόμισε, στο βιβλίο επισκεπτών της πινακοθήκης. Χαρακτήρισε μάλιστα την έκθεση ως «απόλαυση για τον επισκέπτη».

 

zarpanews.gr