Η Έφη Αχτσιόγλου επανεμφανίστηκε και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις δύο εβδομάδες των εσωκομματικών εκλογών ερωτήθηκε για ό,τι διημείφθη στο κόμμα μέχρι και την αποχώρησή της, αλλά και τη νέα ομάδα, απάντησε για ποιο λόγο δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για να αναλάβει κάποιον τομέα, αλλά και γιατί δεν ηγείται της νέας ομάδας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης

Η Έφη Αχτσιόγλου στάθηκε στο γεγονός ότι οι «11 δεν είχαμε κάνει καμία τοποθέτηση μέχρι που πήραμε την απόφαση της αποχώρησης» και είπε πως σε αυτήν οδηγήθηκαν λόγω «των επιλογών που έκανε η ηγετική ομάδα και ο Στέφανος Κασσελάκης», αλλά και γιατί «δημιούργησε μια τεχνητή κρίση. Φρόντιζε να στοχοποιεί έναν εσωκομματικό εχθρό με χυδαίες εκφράσεις».

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τόνισε ότι στην εκλογική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη δεν υπήρχε σκιά, «είχαμε επιφυλάξεις επειδή δεν μίλησε καθόλου πολιτικά καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο». Η απάντησή της στην ερώτηση για τη σιωπηλή άρνηση της πρότασης να αναλάβει έναν ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κρυστάλλινη: «Φανταστείτε να είχα αναλάβει τον τομέα της Εργασίας ή των Οικονομικών και να άκουγα τον επικεφαλής του κόμματος να λέει ότι "οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν το ένα επιπλέον χιλιόμετρο για τον εργοδότη τους". Τι θα έπρεπε να κάνω τότε, με βάση τη συνείδησή μου; Καταλαβαίνετε ότι ήταν μία επιλογή που έκανε σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και σεβαστή τη συνείδηση εκείνου που δεν ήθελε να ασπαστεί την τάση του».

Σε ό,τι αφορά το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κεντροστροφάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του την Αριστερά, η Έφη Αχτσιόγλου, που είχε πει ήδη ότι δεν χρησιμοποιούσε πολιτικό λόγο καθ' όλο το προεκλογικό διάστημα, σχολίασε: «Ασαφής ήταν η πολιτική κατεύθυνση, έχουμε ακούσει κάποιες θέσεις που ήταν άκρως προβληματικές. Οι θέσεις του εναλλάσσονταν από τη μία στιγμή στην άλλη, τόσο γρήγορα».



Έφη Αχτσιόγλου: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή του, εμείς ακούσαμε τη συνείδησή μας 

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, που παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της ΚΟ, σχολίασε: «Ο κύριος Τσίπρας κάνει την πολιτική επιλογή του, μαζί έχουμε συμπορευθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε πολλά μαζί, σε ό,τι αφορά όμως το σήμερα, εμείς κάναμε μια επιλογή συνείδησης, όχι μόνο πολιτικού περιεχομένου, αλλά και ύφους και ήθους».

Επιπλέον, αντέκρουσε τις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη περί... καρεκλοκενταύρων: «Είναι ιδιαιτέρως αντιφατικό να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι θέλαμε την καρέκλα, διότι αν το κάναμε, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ξεκινούσαμε κάτι από την αρχή».

Έπειτα, η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε για ποιο λόγο η νέα ομάδα πορεύεται με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση: «Δεν μπορώ, ενώ έδωσα τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, να είμαι εκείνη που θα ηγηθεί της νέας ομάδας. Η δημιουργία της είναι μια νέα φάση. Θέλει πάρα πολλή δουλειά, είναι μία διαδικασία που θα προκύψει από έντονες, επίπονες πολιτικές διεργασίες. Ως προς το όνομα, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα. Θα εστιάσουμε σε κλιματική κρίση, εργασία, λειτουργία του κράτους, ζητήματα του παραγωγικού μοντέλου».