«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει έξι προτάσεις για να αποφορτιστεί το πρόβλημα στον Κηφισό» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης υποδομών και Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη. «Είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσουμε λύσεις στον Κηφισό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε αιφνίδιες τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επιστολική ψήφο και τόνισε: «Θέλω να δω όλες τις διατάξεις. Η αναγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στις εκλογές είναι πιο επιτακτική από ποτέ».



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την μεγάλη έρευνα των Παραπολιτικών για το κυκλοφοριακό και τον Κηφισό

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Θεωρώ πρωτεύουσα προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσουμε λύσεις. Υπάρχουν λύσεις, οι λύσεις είναι πολυδιάστατες. Ετοιμάζουμε εντός του Δεκεμβρίου έξι συγκεκριμένες, στοχευμένες προτάσεις οι οποίες έχουν ως προτεραιότητα να αποφορτίσουμε το κυκλοφοριακό ζήτημα. Πρώτον, το μεγάλο μας ζήτημα είναι ο Κηφισός. Πρέπει πάση θυσία περιφερειακά να ενισχυθούν οι αρτηρίες οι οποίες θα αναλάβουν μεγάλο φόρτο από βαρέου τύπου οχήματα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε χρόνο 130 χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα εγγράφονται στη χώρα μας και αποσύρονται μόλις 50.000 πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε ότι τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούμε θα είναι μοντέλα με μεγαλύτερους φόρτους άρα χρειαζόμαστε καινούργιους άξονες πάση θυσία ή τους υφιστάμενους να τους ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε τα γεωμετρικά τους στοιχεία. Πριν φτάσουμε στον Κηφισό πρέπει να δούμε περιφερειακά τι γίνεται, να υπάρχει μια έλευση σωστή από την Ελευσίνα προς τα Οινόφυτα, είναι μια αρτηρία 40 χλμ που μπορεί να κατασκευαστεί, ο κατασκευαστικός κόσμος μιλάει για αυτό και δίνει στην κυβέρνηση λύσεις που νομίζω ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση, πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση τον τεχνικό κόσμο. Άλλο θέμα είναι η αστυνόμευση. Βλέπουμε καθημερινά ότι υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα, υπάρχει μια γενικότερη κατάσταση ανομίας που σε περιπτώσεις αιχμής και ατυχήματος δυσχεράνει πάρα πολύ την πρόσβαση γερανών. Η Αττική οδός βλέπετε τα τελευταία χρόνια πως επιβαρύνεται και αρχίζει να θυμίζει Κηφισό άρα επίσης πολύ σημαντικό η επέκταση της Αττικής Οδού.