Στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε την αποχώρηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Αντίπαλος μας είναι η ΝΔ και όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11, επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος.

*Διαβάστε εδώ: Xατζηδάκης: Προωθούνται 10 πρωτοβουλίες για τη φοροδιαφυγή

«Ο λύκος υποθάλπει το αρνί που έφυγε από το μαντρί. Είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση και δεν μπορώ να μην το παρατηρήσω. Αναφέρομαι στις θετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ προσκείμενων στην κυβέρνηση υπέρ των 11», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραμέρος.

Ακόμα, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα υπερψηφιστεί, ενώ σημείωσε πως δημιουργεί ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση υπέρ του γάμου των ομόφυλών ζευγαριών από τον Ιούνιο του 2022, ανέφερε ο Γιώργος Καραμέρος.


Η συνέντευξη του Γιώργου Καραμέρου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , κος Γιώργος Καραμέρος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Καραμέρος είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ δια του Αλ. Τσίπρα έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση υπέρ του γάμου των ομόφυλών ζευγαριών τον Ιούνιο του 2022, βέβαια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν το έφερε ποτέ ούτε καν στις επιτροπές. Εμείς είμαστε υπέρ αυτού του αναφαίρετου δικαιώματος και προφανώς κάθε συσχέτιση με τη λύση του δημογραφικού είναι εντελώς αντιεπιστημονική και εντελώς άσχετη».

«Εκτιμώ ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή, προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο δημιουργεί ένα ρήγμα εσωτερικά της ΝΔ ήδη υπουργοί βγαίνουν και διαφοροποιούνται», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημείωσε: «Θεωρώ ότι είναι ένα στρατηγικό λάθος η επιλογή της απομάκρυνσης. Η Αριστερά έχει μια ιστορία διασπάσεων συνήθως αυτοί που έφευγαν δεν είχαν την καλύτερη δυνατή τύχη. Υπάρχει αυτή η φράση του Ε. Αβέρωφ για το μαντρί και το λύκο, εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όμως βλέπω το «λύκο» να περιθάλπει και να προσέχει και να προβάλλει το αρνί και αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τους συντρόφους».

«Δεν μιλάω μόνο για τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, μιλάω και για την μιντιακή υποδοχή, δηλαδή το σύστημα Μητσοτάκη έχει υποδεχτεί πολύ θετικά αυτό το εγχείρημα, αυτό βέβαια δεν ενοχοποιεί αυτούς που προχώρησαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και έκαναν αυτή την επιλογή λέω ότι θα έπρεπε να τους προβληματίσει», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, είπε: «Εγώ θα είμαι το πλευρό του Α. Τσίπρα και στη συζήτηση του προϋπολογισμού και στη ψηφοφορία, εγώ παραμένω στο πλευρό του Α. Τσίπρα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να μην θέλω να έχω επικοινωνία και να καταθέσω τις προτάσεις μου και σε αυτούς που είναι φιλελεύθεροι και ψήφισαν ΝΔ και αισθάνονται ότι είναι σε αδιέξοδο. Φιλελεύθεροι που βλέπουν ένα κόμμα το οποίο ομνύει στον φιλελευθερισμό να μην φέρνει το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων για παράδειγμα, σε αυτούς εμείς πρέπει να περιχαρακωθούμε σε μια μόνο αριστερή ριζοσπαστική λογική και να μην επικοινωνούμε μαζί τους; Μιλάω σαν βουλευτής, εγώ μιλάω με όλο τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι δεν έχω πολιτική ραχοκοκαλιά αλλά δεν έχω και πολιτική μυωπία».