Αυτή την  ώρα στην οδό Σουλτάνη 17 στα Εξάρχεια, διεξάγεται η συνεδρίαση των 11 αποχωρήσαντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία, όπως λένε θα έχει ως στόχο να εκφραστεί μία σύγχρονη προοδευτική αριστερή και οικολογική πρόταση. 

Επικρατέστερος για να μπει επικεφαλής της Κ.Ο είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑΣτην σύσκεψη των 11 αποχωρήσαντων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επικεφαλής, ο γραμματέας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το όνομα του νέου κόμματος από τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύνθετη λέξη, θα έχει πολλούς προσδιορισμούς αλλά θα προσφωνείται στη Βουλή με μία ή δύο λέξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 3:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά μετά τις δραματικές αποχωρήσεις της 23ης του μηνός.

Στον απόηχο των αποχωρήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε το σύνθημα για εγγραφή νέων μελών.



Να σημιεωθεί τέλος ότι στον απόηχο των αποχωρήσεων, η Κουμουνδούρου ανοίγει τις πόρτες για εγγραφή νέων μελών, όπως είναι αλλωστε και η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ποιοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ


Έφη Αχτσιόγλου (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Αλέξης Χαρίτσης (Mεσσηνίας)

Νάσος Ηλιόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Σία Αναγνωστοπούλου (Αχαΐας)

Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων)

Θεανώ Φωτίου (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Ευκλείδης Τσακαλώτος (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών)

Πέτη Πέρκα (Φλώρινας)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) και

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).