Επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολείων της ομογένειας και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική παιδεία και τις πλέον πρόσφορες των λύσεων για τη βελτίωση της, πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Πιερρακάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων, καθώς και με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που σηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας και να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους ομογενείς και να συζητήσει τις καλύτερες λύσεις που μπορούν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ.

Ειδική σημασία είχε η επίσκεψη του στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, τα έργα της βιβλιοθήκης του οποίου είναι ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης. ώστε να διατηρηθεί ζωνταντός ο τεράστιος πλούτος της βιβλιοθήκης.

Συνάντηση Πιερρακάκη με συλλόγους και φορείς που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία

‘’Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκα με την Αναπλ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, παρουσία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου κ. Κ. Κούτρα.

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ. Επίσης, ξεναγήθηκα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.

Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων’’ ανέφερε με ανάρτηση του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πιερρακάκης.

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκα με την Αναπλ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Pierrakakis στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023