Στην έκτακτη ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δοθεί σε ευάλωτους συμπολίτες μας πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε η Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι το Υπουργείο της συμμετέχει με βοηθήματα σε τρεις κατηγορίες: το επίδομα παιδιού για οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Όπως εξήγησε, πέραν της δόσης του τακτικού επιδόματος που δικαιούνται και θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα λάβουν επιπλέον 1,5 δόση του επιδόματος.

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των Εορτών».

Για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ξεκίνησε η πρόσκληση για αιτήσεις από γονείς και πως «ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα με ορισμένους δήμους, μπήκε και ο Δήμος Αθηναίων για να βοηθηθούν περισσότεροι γονείς, όμως έχουμε λίγους, μόλις 82 επιμελητές και επιμελήτριες, όπως λέγονται οι νταντάδες»

Εξήγησε ότι καλύπτονται όλες οι μορφές οικογένειας και ότι οι νταντάδες, μεταξύ άλλων, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά.

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν βοήθημα 300-500 ευρώ για να αποδίσουν σε νταντάδες. Όπως τόνισε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, «είναι διάρκειας δύο ετών το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ. Θα καλύψουμε 400 άτομα, είναι μικρό και δοκιμαστικό το πρόγραμμα και πρέπει να αποτιμηθεί».