Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσε το σχόλιο του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο Action24.

Ειδικότερα, ο παρουσιαστής της εκπομπής, του αντέτεινε πως «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400».

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, από την πλευρά του, ρώτησε τον δημοσιογράφο: «ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;». Και συνέχισε μιλώντας για το ευρύτερο πλαίσιο των συνθηκών εργασίας. Ο υφυπουργός είπε πως πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Δείτε βίντεο:


Κασσελάκης: Οι δικηγόροι καλούνται από τον υφυπουργό Εργασίας να γίνουν ντελιβεράδες

Οι παραπάνω δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ''να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες''» αναφέρει, στην ανάρτησή του στα social media.

«Έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης» προσθέτει.