«Αν το ΚΚΕ δεν είχε καταθέσει πρόταση για Εξεταστική, δεν θα υπήρχε ούτε συζήτηση ούτε διερεύνηση των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη», τόνισε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει τις προτάσεις για Προανακριτική διότι θέλει να διερευνηθεί με κάθε τρόπο η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, χωρίς να έχει αυταπάτες λόγω της δεδομένης πλειοψηφίας που υπάρχει.

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ήδη η ΝΔ έχει δηλώσει πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταψηφίσει τις προτάσεις για Προανακριτική και άρα δεν θα συσταθούν, κάτι που γνώριζαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν κριτική στο ΚΚΕ για την πρότασή του για Εξεταστική. «Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν τη συγκάλυψη επειδή έχουν σοβαρές ευθύνες για τα Τέμπη και θα βγουν στη φόρα», συμπλήρωσε.

«Είστε το τρίγωνο της συμφοράς, του κουκουλώματος και της συγκάλυψης», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι προσπαθούν επίσης να αθωώσουν την πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που είναι η τέλεια συνταγή για μια τραγωδία όπως τα Τέμπη. Σημείωσε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα φορτώνουν όλα σε έναν σταθμάρχη και σχολιάζοντας τα περί «σανίδας σωτηρίας» του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, που ακούστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «γελάνε και τα τρία μνημόνια που ψηφίσατε με τη ΝΔ» και έδειξε τα κυβερνητικά έδρανα που το ΠΑΣΟΚ καθόταν μαζί με τη ΝΔ ως συγκυβέρνηση.

Όπως δηλωσε, υπάρχουν ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτών που απομένουν και όσων φεύγουν ανεμίζοντας τη σημαία τη μνημονιακής διακυβέρνησης 2015-2019.