Ο Νίκος Μπίστης, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν το κείμενο των 57 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει, την «ανάγκη να ιδρυθεί νέο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς», μετά και τις νέες εξελίξεις στο κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παράλληλα, ο Νίκος Μπίστης περιγράφει τα χαρακτηριστικά του νέου πολιτικού φορέα από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι προφανής η ανάγκη για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με μεγάλη δόση Οικολογίας και φεμινισμού. Ένα κόμμα που θα κρατήσει τις καλύτερες παραδόσεις και κορυφαίες στιγμές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ( Πρέσπες, έξοδος από τα μνημόνια και μαξιλάρι 37 δις, κατοχύρωση ποικίλων δικαιωμάτων )» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μπίστης.

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Η στιγμή της ανακοίνωσης της ανεξαρτητοποίησης των εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

«Με πολλές και πολλούς που σήμερα χωρίζουν οι δρόμοι μας, πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε σε νέους ωραίους αγώνες» σημείωσε με νόημα ο Νίκος Μπίστης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη:

«Πριν λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα το κείμενο αποχώρησης 57 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Υπογραφω και εγώ. Οι λόγοι αναφέρονται αναλυτικά στο κείμενο. Ο πολιτικος και ψυχικός δεσμός με τον Πρόεδρο και την ηγετική Ομάδα που συγκρότησε και τον περιβάλλει έχει διαρραγεί και η περαιτέρω συμβίωση ήταν αδύνατη και ψυχοφθόρα για αμφότερες τις πλευρές.

Είναι προφανής η ανάγκη για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με μεγάλη δόση Οικολογίας και φεμινισμού. Ένα κόμμα που θα κρατήσει τις καλύτερες παραδόσεις και κορυφαίες στιγμές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ( Πρέσπες, έξοδος από τα μνημόνια και μαξιλάρι 37 δις, κατοχύρωση ποικίλων δικαιωμάτων ).

Ταυτοχρόνως θα απορρίψει κατηγορηματικά πολιτικές με στοιχεία λαϊκισμού, εθνικισμού, εσχάτως και ασυναρτησίας όπως και συμπεριφορές ανορθολογικές , διχαστικές και εχθροπαθείς εντός και εκτός κόμματος, που αλλοίωσαν την φυσιογνωμία του και περιόρισαν την επιρροή του. Ένα κόμμα συνέχειας αλλά κυρίως τομής που θα ανακτήσει αξιοπιστία και θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

Με πολλές και πολλούς που σήμερα χωρίζουν οι δρόμοι μας, πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε σε νέους ωραίους αγώνες. Μαζί με παλιούς φίλους που στην πορεία χαθήκαμε και νέους που αναζητούν μια χειρολαβή ελπίδας. Γιατί η όμορφη περιπέτεια της Αριστεράς συνεχίζεται».

Δήλωση Νικου Μπίστη. Πριν λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα το κείμενο αποχώρησης 57 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική...

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Μπίστης στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023