‘’Εσείς ονειρεύεστε λεφτόδεντρα για τον εαυτό σας και όχι για τους πολίτες’’ απάντησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή. Όπως είπε ‘’εμείς δεν τάξαμε κάτι’’ ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ίδιο ότι ‘’κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια ευρώ’’  και πως είναι ‘’υπόλογοι για διαφθορά και για κακή χρήση των πόρων’’.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: ‘’Θράσος του πρωθυπουργού να λέει πως η Λάρισα πλημμύρισε γιατί έχει μπουζούκια’’

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν έχει λογοδοτήσει για όσα έχουν συμβεί και έκανε λόγο για ‘’θράσος’’ του πρωθυπουργού να λέει πως ‘’η Λάρισα πλημμύρισε γιατί έχει μπουζούκια’’. Όπως είπε, πρόκειται για ‘’ στρατηγική αντιστροφή της πραγματικότητας’’ με την οποία «ενοχοποιούν τα θύματα’’, ενώ σχολίασε πως το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας, ο οποίος ‘’δαιμονοποίησε’’ τους κατοίκους στο Μάτι ότι είχαν αυθαίρετα.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Το απρόοπτο στη Βουλή με τα μικρόφωνα και η ατάκα του πρωθυπουργού για το 112

‘’Εσείς τώρα λέτε φταίνε οι αγρότες, φταίνε τα μπουζούκια, αλλά δε φταίει ο κακός σας εαυτός, η διαφθορά σας, η διαπλοκή σας, η αμετανόητη στάση σας’’, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και πάλι στις 10 προτάσεις που έχει καταθέσει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και στηλίτευσε το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι ‘’δεν είναι σοβαρές’’. ‘’Αλλά είναι σοβαρό να λέτε πως έχουμε πόλεμο, ότι υφιστάμεθα επίθεση;’’ διερωτήθηκε, τονίζοντας πως το 41% του εκλογικού αποτελέσματος της ΝΔ, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτήν την αλαζονεία.

Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι τεράστια και δεν την έχετε ακόμη αναλάβει. Εσείς θα συνεχίσετε στο δρόμο της αλαζονείας και μεις θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας’’, κατέληξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.