«Κόντρα» στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ είχαν ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή τη συζήτηση που είχαν για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης εκδήλωσε την ανησυχία του για δήθεν μείωση δύναμης των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου.

Η απάντηση του Σερραίου βουλευτή ήταν άμεση. «Σέβομαι την προσφορά του κ. Αποστολάκη στη ναυτοσύνη και το στράτευμα. Όμως, αλήθεια πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση απογυμνώνει τα νησιά; Θεωρεί ότι τέτοιες ψευδείς δηλώσεις προσφέρουν καλή υπηρεσία στην εθνική ασφάλεια;», αναρωτήθηκε.

«Οι ανακριβείς δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην εθνική ασφάλεια. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έχει θωρακίσει υποδειγματικά το στράτευμα και την εθνική ασφάλεια. Το παραδέχθηκε και ο κ. Αποστολάκης», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Η ασφάλεια των νησιών μας είναι δεδομένη. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε με έμφαση. Αφού ο κ.  Αποστολάκης συμπλήρωσε ότι: «Δεν είπα ότι η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νησιά ούτε τα αποστρατιωτικοποιεί», ο Τάσος Χατζηβασιλείου απαίτησε από το συνομιλητή του ξεκάθαρη απάντηση.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Ζαχαριάδης: "Το κόμμα είναι πάνω από τον πρόεδρο, μένω αποφασιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ"

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ή όχι πιο θωρακισμένες τα τελευταία 4 χρόνια; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θωρακίσει την εθνική ασφάλεια ή όχι;», ρώτησε, με τον κ. Αποστολάκη να προχωρά αμήχανος στην παραδοχή ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας και των νησιών «βεβαίως και είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο παρελθόν».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποστρατιωτικοποίησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θωρακίσει τα νησιά όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμα και ο Ναύαρχος ομολογεί ότι είναι πλέον πιο θωρακισμένες οι ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.