Τη συμφωνία που προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, και την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τη συμφωνία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων», επισήμανε ακόμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

*Διαβάστε εδώ: Ισραήλ: Αύριο ξεκινά η 4ήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Θα απελευθερωθούν 50 όμηροι της Χαμάς


Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων

«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση 50 ομήρων που είχαν απαχθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Θα πρέπει πλέον, σε εφαρμογή της συμφωνίας, να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς και να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.