Με αφορμή την συγκλονιστική εμπειρία που έζησε στο εμπόλεμο Ισραήλ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Την ώρα που ο ίδιος και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επέστρεφαν από τη Ραχάτ στο Τελ Αβίβ, βρέθηκαν σε σημείο που η Χαμάς έκανε επίθεση με ρουκέτες. Τότε -όπως αναφέρει- ο κ. Χατζηβασιλείου άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του πολέμου και αμέσως ζητήθηκε από όλους να κατέβουν από τα οχήματά τους και να ξαπλώσουν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου.

«Είμαι στο Τελ Αβίβ από χθες καλεσμένος της αμερικανικής-εβραϊκής επιτροπής, μιας ομάδας βουλευτών από χώρες της Ε.Ε. ήρθαμε για να δούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο και να συναντήσουμε και βουλευτές ομολόγους μας από το Ισραήλ. Χθες επισκεφτήκαμε το κιμπούτς Μπεερί, στο οποίο είχε σημειωθεί η σφαγή από την Χαμάς και την πόλη των Βεδουίνων την Ραχάτ, όπου συναντήσαμε Αραβες Ισραηλινούς πολίτες που χάσανε τις οικογένειές τους στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ή που έχουν παιδιά που έχουν απαχθεί. Είδαμε έναν πατέρα Αραβα Ισραηλινό πολίτη ο οποίος έχει τρία παιδιά υπό απαγωγή από τη Χαμάς», δήλωσε αρχικά ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Ξαφνικά ακούμε τις ρουκέτες περίπου 500 μέτρα μακριά μας»

Αφηγούμενος τα όσα τρομακτικά έζησε, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε: «Στην επιστροφή από την Ραχάτ προς το Τελ Αβίβ χτυπούνε οι σειρήνες του πολέμου, η αστυνομία μας σταματάει στον αυτοκινητόδρομο, 15 χιλιόμετρα πριν από το κέντρο του Τελ Αβίβ, μας ζητούν να βγούμε γρήγορα από τα αυτοκίνητα και να ξαπλώσουμε στα πλάγια του αυτοκινητοδρόμου με τα χέρια μας στο κεφάλι, να κρατάμε δηλαδή το κεφάλι μας πολύ καλά καλυμμένο. Αυτό κράτησε 10 λεπτά. Ξαφνικά ακούμε τις ρουκέτες οι οποίες ήταν περίπου 500 μέτρα μακριά μας, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό το να ακούς ρουκέτες να αναχαιτίζονται στον αέρα από τον Iron Dome σε χρόνο μηδέν».

«Δεν θα ξεχάσω αυτή την εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά για την τρομακτική αυτή εμπειρία του.


«Οι άνθρωποι εδώ ζουν μια φριχτή καθημερινότητα»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου συνέχισε λέγοντας: «Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόλις τελείωσε ο συναγερμός οι Ισραηλινοί που μας συνοδεύανε σηκωθήκανε αμέσως και μέσα σε δυο δευτερόλεπτα ήταν έτοιμοι να μπουν στα αυτοκίνητα και να φύγουνε, ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και αυτή είναι η διαφορά».

«Οι άνθρωποι εδώ ζουν μια φριχτή καθημερινότητα, είναι εκπαιδευμένοι στις συνθήκες αυτές και για αυτό βλέπετε ότι τις αντιμετωπίζουν ως ένα μέρος της ζωής τους. Για μας είναι κάτι πρωτόγνωρο», κατέληξε.