«Η ΝΔ στις εκλογές πήρε μια πλειοψηφία, η οποία προήλθε από όλα τα κοινωνικά στρώματα, γιατί η Ν.Δ. είναι ένα λαϊκό κόμμα. Από εδώ και πέρα όμως θα πρέπει να ψηφίσουμε όλα όσα έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας και φυσικά να τα υλοποιήσουμε», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν πρέπει να επαναπαύεται το κόμμα με το ποσοστό που πήρε στις εκλογές και ότι δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, η Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε:

«Όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το κοντέρ γράφει πάλι από την αρχή την επόμενη μέρα. Σαφώς είδαμε ότι η ΝΔ στις εκλογές πήρε μια πλειοψηφία, η οποία προήλθε από όλα τα κοινωνικά στρώματα, γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Από εδώ και πέρα όμως θα πρέπει να ψηφίσουμε όλα όσα έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας και φυσικά να τα υλοποιήσουμε».

Ερωτηθείσα πού βάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές, σημείωσε:

«Θέλουμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όλη αυτή τη διαδικασία που έχει γίνει από πλευράς ΝΔ και από την ελληνική κοινωνία. Είδαμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό εμπιστεύτηκε τη ΝΔ. Πάντα βέβαια οι ευρωεκλογές είναι διαφορετικές απ’ ό,τι οι εθνικές. Δεν θέλω να μπω στις λογικές των ποσοστών, άλλωστε είναι πολύ νωρίς, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια των ΜΜΕ, ώστε να καταδείξουμε ότι είναι σημαντικές και οι ευρωεκλογές. Μπορεί να μην αφορούν άμεσα την καθημερινότητα, όπως τη φαντάζεται ο Έλληνας πολίτης, αλλά σε κάθε περίπτωση και εκεί παίρνονται αποφάσεις που θα πρέπει οι εκπρόσωποί μας εκεί πραγματικά να δίνουν αγώνα».