Την απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου και των «6+6» για το εάν θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ περιµένουν τα στελέχη της «Οµπρέλας» για να προχωρήσουν στις επόµενες κινήσεις τους. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν µέσα σε έναν χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δύο εβδοµάδων, ενώ η ανακοίνωση του νέου κόµµατος -εάν τελικά υπάρξειδροµολογείται για τις αρχές του χρόνου.

Ολα αυτά φυσικά εφόσον τα στελέχη αυτά καταφέρουν να βρουν χρηµατοδότηση προκειµένου να στήσουν ένα κανονικό κόµµα, το οποίο θα έχει γραφεία, χρήµατα για τους µισθούς των εργαζοµένων και την ευχέρεια να κάνει µια προεκλογική καµπάνια για τις ευρωεκλογές. Εάν αυτά τα χρήµατα δεν βρεθούν, τότε οι προσδοκίες των στελεχών, αλλά και όλων όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα µειωθούν αισθητά. Εάν, δε, µέσα σε αυτό το σκηνικό η Εφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» αποφασίσουν τελικά να µην ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε όλα δείχνουν ότι όσοι έφυγαν πήραν ένα ρίσκο, το οποίο πολύ δύσκολα µπορεί να τους βγει.

Κι αυτό γιατί µπορεί τα στελέχη της «Οµπρέλας» να έχουν δυνάµεις µέσα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουν όµως χρήµατα και Κοινοβουλευτική Οµάδα, καθώς στα έδρανα της Βουλής έχουν µια ισχνή εκπροσώπηση από µόνο δύο βουλευτές, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. Πολιτικά, δε, το όλο εγχείρημα θα είναι έωλο, καθώς στην πραγματικότητα δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το τέλος της σκληρής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου. Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι παρασκηνιακά γίνονται ήδη επαφές με στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, ενώ οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κι αυτό γιατί, παρά τα όσα λέγονται, ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάνη Βαρουφάκη υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα, το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί. Η απόφαση, πάντως, των στελεχών αυτών είναι -μέχρι την τελική απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου και των «6+6»- να διατηρούνται στην επικαιρότητα μέσα από δηλώσεις και συνεντεύξεις, καθώς δεν θέλουν να χαθεί η δυναμική που είχε η κίνηση που έκαναν. Φυσικά, το ζητούμενο για τα στελέχη αυτά είναι με ποιον άλλον μπορούν να συνεργαστούν, εάν η Εφη Αχτσιόγλου υπαναχωρήσει και παραμείνει στο κόμμα. Οι περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα τους προς το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια στοιχειώδης συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρά τα προβλήματα του παρελθόντος.

 Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά