Η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει αύριο με τη συμμετοχή μελών και στελεχών που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και την τάση «6+6» θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση που θα πάρουν η πρώην υπουργός και βουλευτής της Δυτικής Αττικής, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, αν θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Την ίδια στιγμή όμως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίζεται σχεδόν έτοιμος να ανοίξει την πόρτα εξόδου και ενώ οι κατ’ ιδίαν επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τα στελέχη αυτά φαίνεται να έχουν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό, ακόμα και σε αυτούς που είχαν αποφασίσει μετά την Κεντρική Επιτροπή να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει την πόρτα εξόδου σκέφτεται η Σία Αναγνωστόπουλου

Η Σία Αναγνωστόπουλου σε δήλωσή της ανέφερε ότι και αυτή συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό, ομολογώντας ότι το σκέφτεται σοβαρά να φύγει. «Θα μιλήσω πάρα πολύ ειλικρινά. Είμαι σε σκέψη. Γιατί σε αυτό το πλαίσιο δεν κρύβω τα λόγια μου. Δεν είναι εύκολο να αποχωρήσεις από ένα κόμμα στο οποίο έχεις δώσει πολλά πράγματα. Στην Αριστερά είμαι από τα δεκαοκτώ μου χρόνια. Όταν είσαι τόσα χρόνια, βαραίνουν πάρα πολλά πράγματα. Δίνω τον χρόνο που χρειάζομαι για να μπορώ να αποφασίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ που φτιάξαμε κατοικεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Θέλω να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα», δήλωσε. Σχολιάζοντας τα σενάρια για το πόσοι ενδέχεται να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω πόσοι θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φεύγουν κάθε μέρα τόσοι πολλοί. Ο κύριος Κόκκαλης έφυγε, ο κύριος Τόσκας, ο κύριος Μπαλτάς, φεύγει κόσμος. Και φεύγουν και μεσαία στελέχη του κόμματος, αυτά που στελέχωναν τις οργανώσεις, τις νομαρχιακές, που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι θα γίνουν αποστάτες

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή συνέντευξή του έκανε νέο άνοιγμα στην Έφη Αχτσιόγλου, στον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, μιλώντας για τη δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα στελέχη όλων των τάσεων που θα μείνουν στο κόμμα. «Έχω πει “ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος”, το έχω πει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι, που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει έναν μεγάλο ακτιβιστικό χαρακτήρα στο έργο του, που μου ταιριάζει ο τρόπος που πολιτεύεται. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει πολύ μεγάλη τεχνοκρατική επάρκεια. Του είχα ζητήσει αρκετές φορές να είναι τομεάρχης Οικονομικών. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο πολιτικό κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα θα έχουν ισότιμη θέση», δήλωσε. Η αναφορά αυτή έγινε, καθώς τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και οι συνεργάτες του φοβούνται ότι τυχόν ανεξαρτητοποίηση μεγάλης ομάδας βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τον οδηγήσει στην τρίτη θέση μέσα στο Κοινοβούλιο. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι προφανώς η κακή εικόνα που δείχνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τη συγκυρία, η οποία είναι πολύ κακή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και επεσήμαναν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αντιστραφεί όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα στην Κουμουνδούρου.