Συγκλονιστικές αποκαλύψεις είχε κάνει ο Κωνσταντίνος  για το Πολύτεχνείο στην αυτοβιογραφία του ‘’Βασιλεύς Κωνσταντίνος χωρίς τίτλο’’,  βιογραφία που είχε κυκλοφορήσει με την εφημερίδα ‘’ΤΟ ΒΗΜΑ’’.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος για εξέγερση του Πολυτεχνείου: ‘’Δεν ξέρουν τι λένε, πρόκειται για ένα αυθόρμητο κίνημα’’

Στην αυτοβιογραφία του ο τέως Βασιλιάς,  θα αναφερθεί και ίσως αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον και σε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Σε αυτό έλεγε πως του μεταφέρθηκε πως πίσω από το Πολυτεχνείο ήταν οι κομμουνιστές.

‘’Πρόκειται για ένα κίνημα υποκινούμενο και εμπνευσμένο από τους κομμουνιστές’’. Πετάχτηκα από την καρέκλα μου σαν να με είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. ‘’Ποιος σας το είπε αυτό; Μήπως οι μυστικές σας υπηρεσίες; Σαν φίλος της Αγγλίας σας το λέω… Δεν ξέρουν τι λένε. Ξεφορτωθείτε τους. Πρόκειται για ένα αυθόρμητο κίνημα’’, ανέφερε.

Στο τρίτομο αυτοβιογραφικό έργο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ» το οποίο εκδόθηκε το 2015 και προσέφερε το ‘’Βήμα της Κυριακής’’ βιβλίο που έγινε μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, εκδοτική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών και για τη συγγραφή του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος συνεργάστηκε με τον αρθρογράφο Γεώργιο Μαλούχο, ο τέως έχει πολλά σημεία αυτοκριτικής και άλλα όμως σημεία που υπερασπίζεται μέχρι κεραίας τις ενέργειες του τα ταραγμένα χρόνια που η δημοκρατία ήταν στον ‘’γύψο’’.