Προ ημερησίας συζήτηση με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών σε Θεσσαλία και Έβρο και την ανασυγκρότηση των περιοχών αυτών, καθώς και τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, θα διεξαχθεί στη Βουλή την προσεχή Τέταρτη ύστερα από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως διακηρυγμένος στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η μεγάλη αυτή περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που υπέστη η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Έβρος να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για να οργανωθούν από μηδενικής βάσης τα έργα διαχείρισης υδάτων, αντιπλημμυρικής προστασίας, καλλιεργειών, δόμησης και κρίσιμων υποδομών στις περιοχές εκείνες που κρίνονται ως οι πλέον ευπαθείς και ευάλωτες σε νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 22,5 μονάδες - "Εκπληξη" το ΠΑΣΟΚ που περνάει στη δεύτερη θέση

«Οι υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν θα συμπεριλαμβάνουν κυρίως έναν συνδυασμό δημιουργίας ικανότητας συγκράτησης υδάτων, αυξημένες δυνατότητες άντλησης υδάτων και άρδευσης καλλιεργειών, και βελτιωμένα συστήματα αναχωμάτων, ταμιευτήρων και μικρότερων φραγμάτων», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Υπογράμμισε, δε, ότι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των επιστημονικών φορέων και της αυτοδιοίκησης σε αυτό το δύσκολο αλλά και φιλόδοξο εγχείρημα κρίνεται απολύτως αναγκαία και η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας και της διαβούλευσης μαζί τους σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.

«Με τους κρατικούς και κοινοτικούς πόρους που έχουμε δεσμεύσει για την ανάταξη με σχέδιο, τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και όραμα, θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί θεραπεύοντας τις βαθιές πληγές», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.