Με βαρείς χαρακτηρισμούς ο Γιώργος Φλωρίδης καταδίκασε την επίθεση με καφέδες στον Νίκο Ανδρουλάκη, τη στιγμή που επισκέφθηκε το μνημείο του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, καταδίκασε με έντονο τρόπο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τον προπηλακισμό που δέχτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την προσέλευσή του στο Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είχε μεταβεί στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι ενόψει της 50ής επετείου της 17ης Νοεμβρίου και εκείνη την ώρα του επιτέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης: Επεισοδιακή η προσέλευσή του στο Πολυτεχνείο - Του πέταξαν νερά και καφέδες

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε για το περιστατικό ο κ. Φλωρίδης, οι δήθεν αγωνιστές σπιλώνουν τη μνήμη των αληθινών αγωνιστών.

 «Όλοι αυτοί που επιτίθενται εκ του ασφαλούς σε πολιτικούς αρχηγούς στο Πολυτεχνείο και παριστάνουν τους αγωνιστές, οι ίδιοι εκείνες τις σκληρές μέρες της εξέγερσης των νέων δεν θα πλησίαζαν ούτε σε 10 χιλιόμετρα στον χώρο που υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με την πρόληψη διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Με έντονο τρόπο καταδίκασε την επίθεση σε Ανδρουλάκη ο Γιώργος Φλωρίδης

Έντονα επικριτικός ήταν ο κ. Φλωρίδης και προς όσους άφησαν αιχμές, συνδέοντας τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Παρασκευή.

 «Αν κάτι θέλει να πει το νομοσχέδιο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι να την τιμήσει. Διότι η εξέγερση εκείνη των νέων ήταν η εξέγερση απέναντι σε ένα τρομοκρατικό καθεστώς, απέναντι σε ένα δικτατορικό καθεστώς. Και ήταν εξέγερση των νέων με κίνδυνο της ζωής τους και κάποιοι από αυτούς τους νέους τη χάσανε τη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 «Κατά συνέπεια», προσέθεσε, «εκείνοι οι νέοι πάλεψαν εναντίον ενός δικτατορικού, τρομοκρατικού καθεστώτος για να έρθει η δημοκρατία στη χώρα σήμερα, απλώς να θυμίσω ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία στη χώρα και πρέπει να πολεμήσουμε εξίσου την τρομοκρατία».

Όπως τόνισε ο κ. Φλωρίδης, δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση «στο ελληνικό δημοκρατικό Κοινοβούλιο, το οποίο βιώνει επί 49 χρόνια την καλύτερη ποιότητα της δημοκρατίας που είχε η Ελλάδα στα 200 χρόνια της νεότερης ιστορίας της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη ότι «κάποιες πτέρυγες επιχειρούν μονίμως να διαστρεβλώσουν τα βασικά ιστορικά νοήματα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία έγινε υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον της τρομοκρατίας. Επιχείρησαν να καπηλευθούν την ημερομηνία της 17η Νοέμβρη για να στήσουν την τρομοκρατία μέσα στη δημοκρατία, δηλαδή για να δολοφονούν».

Φλωρίδης: Κάποιοι, αν ζούσαν τότε εκείνες τις σκληρές μέρες της εξέγερσης, δεν θα πλησίαζαν ούτε στα 10 χιλιόμετρα

Στο σημείο εκείνο ο κ. Φλωρίδης καταδίκασε την επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι σήμερα, που προπηλάκισαν αρχηγό πολιτικού κόμματος στο Πολυτεχνείο, το κάνουν εν μέσω δημοκρατίας, "αξιοποιώντας" δηλαδή την ελευθερία που τους παρέχει το δημοκρατικό πολίτευμα για να επιτίθενται εκ του ασφαλούς σε πολιτικούς αρχηγούς και να παριστάνουν τους αγωνιστές.

Για ένα όμως είμαι βέβαιος: Ότι για όλους αυτούς, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια της δημοκρατίας επιτίθενται σε πολιτικούς στον χώρο του Πολυτεχνείου, οι ίδιοι, αν ζούσαν τότε, εκείνες τις σκληρές μέρες της εξέγερσης των νέων με κίνδυνο της ζωής τους και με απώλεια της ζωής τους, αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν θα πλησίαζαν ούτε σε 10 χιλιόμετρα στον χώρο που υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους. Αλλά, αφού κάποιοι έχασαν τη ζωή τους για να αποκατασταθεί η δημοκρατία, σήμερα εκ του ασφαλούς προπηλακίζουν πολιτικούς».

Ο Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε καταληκτικά: «Αυτό το νομοσχέδιο και αυτή η χρονική σύμπτωση μας υπενθυμίζει ότι αυτό το νομοσχέδιο που καταπολεμά την τρομοκρατία, στην πραγματικότητα υπερασπίζει τη δημοκρατία. Αυτό κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Και το κάνει σε τήρηση ενός πανευρωπαϊκού κανονισμού. Γιατί η Ευρώπη παραμένει στον κόσμο μια κοιτίδα πολιτισμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτόν τον ευρωπαϊκό χώρο, όλοι, από τα πιο μεγάλα δικτατορικά καθεστώτα, επιχειρούν να έρθουν εδώ και να ζήσουν εδώ.

Άρα, περισσότερη προσοχή και περισσότερο σεβασμό σε μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού λαού που είναι η δημοκρατία και η οποία οφείλεται εν πολλοίς και σε εκείνη την εξέγερση των νέων, οι οποίοι, για να θυμηθούμε και το Άξιον Εστί, κάνανε την αφοβιά σημαία και δεν κινήθηκαν στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας το όνομα της 17 Νοέμβρη, αλλά κινήθηκαν μπροστά και απέναντι στα τανκς. Και σήμερα, αυτοί που νομίζουν ότι τιμούν τη μνήμη τους, στην πραγματικότητα σπιλώνουν τη μνήμη τους. Γιατί σπιλώνουν τη μνήμη αληθινών αγωνιστών».